Спецакция на полицията започна в Галиче

Специализирана полицейска операция се провежда във врачанското село Галиче под надзора на Окръжна прокуратура – Враца, съобщиха от държавното обвинение.

Към този момент няма никакви пoдробности и не се съобщава за арести на криминално проявени лица или на хора, свързвани с кмета Ценко Чоков.

Операцията е разпоредена от главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов и е насочена към подобряване на средата за сигурност в района.

Основните й направления са  противодействие на престъпността, на разпространението на контрабандни акцизни стоки, осигуряване на добър обществен ред в училищата и прилежащите територии.

Действията са в съответствие с разпоредената от главния прокурор Сотир Цацаров проверка за законност на дейността в кметството в Галиче. Тя ще обхване периода от началото на предходния мандат на кмета Ценко Чоков до настоящия момент.

Проверката ще се извършва по няколко направления: законосъобразност на действията на кмета на Галиче по удостоверяване подписи на частни документи и пълномощни, верността на преписи и извлечения от документи и книжа, начинът на стопанисване на определени от общинския съвет обекти на общинската собственост.

Разпоредено е в случаи на установени данни за извършено престъпление от общ характер незабавно да се преценят условията за образуване на досъдебни производства.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *