Кметът-нерез изнасилил и друго момиче в Стрелча

В деня, след като се разбра за изнасилената от бившия кмет на Стрелча 16-годишна Ирена, момиче от Пазарджик е подало жалба в прокуратурата, че преди 9-10 години, когато Иван Евстатиев е бил кмет на Пазарджик, я е изнасилил. По идентичен начин като в последния случай.Девойката е била от бедно семейство, а овластеният градоначалник е бил недосегаем. Това разказа пред БЛИЦ Огнян Иванов от Стрелча. Мъжът бе един от стотината протестиращи, дошъл в пловдивския съд да заявят категоричното си искане Иван Евстатиев да остане за постоянно в ареста.

Мъже от Стрелча споделиха още, че в града се говори, че има дузина девойки, които са станали обект на печалните набези по времето, когато Евстатиев е бил кмет на Стрелча. Семействата обаче мълчали от срам и страх.

Днес на влизане в съдебна зала Евстатиев запази пълно мълчание и пристигна с наведена глава. Той изглеждаше отчаян и омърлушен. Окръжният съд засекрети съдебното заседание заради личните данни, които ще бъдат разглеждани по случая и заради това, че девойката е малолетна. Бабата на момичето – Гана, през сълзи изплака пред медиите: „Как не го беше срам да дойде в нашата градина и да откъсне това цвете!”. Категорично – момичето е било девствено, заявиха близки на семейството. 

Въпреки че от пазарджишката полиция отрекоха да е имало белези от насилие по тялото на детето, днес стрелчанци казаха, че тя е била със синини и разцепена устна. В момента девойката и семейството се намират в Стрелча в дома си, но не приемат и не се срещат с никого. Тя не ходи на училище, много е травмирана и се страхуваме да не изпадне в депресия, защото на тази крехка възраст преживяването е чудовищно, казаха протестиращите.

Те за пореден път повториха, че ще убият с камъни Евстатиев, ако дръзне да се появи в града. 

Очаква се съдът да го остави в ареста. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *