Президентът Плевнелиев откри в Страсбург изложба „България от птичи поглед“, заснетa от фотографа Ал. Илиев с делтапланера на разложанина Илия Вълканов

Впечатляваща изложба „България от птичи поглед“ на фотографа Александър Илиев откри вчера в Страсбург президентът Росен Плевнелиев. На събитието присъстваше специалният пратеник на вестник „Струма” Никол Томова. Част от уникалните кадри на художникa-фотограф са заснети над Разлог и Пирин планина и над Родопите при селата Ковачевица и Лещен. Снимките си в Югозапада авторът прави със съдействието на известния в Разлог параделтапланерист Илия Вълканов, с чиято машина двамата летяха часове, за да издебнат най-добрата светлина и най-впечатляващите изгледи.

 Миналата година Ал. Илиев представи аблума си  „България от птичи поглед“ в Американския университет в Благоевград. Българи, присъствали на откриването на експозицията в сградата на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа в Страсбур останалa изненадани, че президентът Плевнелииев презентира събитието на английски език в сърцето на Франция, като коментираха, че би било далеч по-удачно да направи това на български език. Уникалната изложба ще остане в Страсбург до края на месеца. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *