Подпалиха спортния „Хюндай“ на съпругата на пловдивския кмет

Спортният автомобил Хюндай, който кара съпругата на пловдивския кмет Деница Тотева, е бил запален тази сутрин около 2 часа . „Скочили са през оградата и са го подпалили“, потвърди градоначалникът Иван Тотев.

Инцидентът е станал в къщата на кмета на ул. „Богомоил“ в Пловдив. Возилото на Деница Тотева обикновено стои паркирано в двора. Разстоянието от улицата до колата е не повече от 2-3 метра и е преградено с метална решетъчна врата. Това не е представлявало проблем извършителите да подхвърлят запалителна течност.

В момента на автомобила се извършва повторен оглед, съобщава 24 часа, като цитира шефът на областната дирекция на МВР старши комисар Христо Разсолков.

Той добави, че е назначена експертиза, която да докаже дали става въпрос за палеж.

По думите му, пострадало е купето на автомобила. Сигналът за пожара е получен в 2 часа и 7 минути на тел. 112 от съседи на семейство Тотеви. 

Говорителят на Районна прокуратура – Пловдив Атанас Илиев обясни, че е образвувано досъдебно производство за палеж и се извършват активни следствени действия. Той, обаче, отказа подробности по случая.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *