Разложки ученици откриха изложба, посветена на Международния възпоменателен ден на Холокоста

С изложба, посветена на 71-та годишнина от освобождаването на евреите от концентрационните лагери в Европа, учениците от клуб „Памет“ към СОУ „Братя Каназиреви“ в Разлог /на снимката/ отбелязаха Международния възпоменателен ден на Холокоста. Децата показаха завидни познания за геноцида срещу евреите, превърнал се в част от основата на нацистката идеология.

Официалното откриване на изложбата, която е позиционирана във фоайето на гимназията, беше уважено и от кмета на община Разлог Красимир Герчев.

Върху темата за спасяването на българските евреи са работили учениците Елена Мекушина, Ренета Хаджиева, Ивайло Парев, Елена Джолева, Спасияна Григорова и Мартина Нонкова. Интересните факти за лагерите на смъртта са събрани от Слави Елчинов, Иван Влахов и Гергана Елчинова. Върху Дървото на живота са работили Владислав Теофилов и Иван Рачев, по темата – Ане Франк, Георги Асев и Мария Валеюва, графика за жертвите на холокоста – Мартина Дръдалова и Павлина Джупанова, а общата секция е подготвена от Елена Петрова, Георги Орозов и Елена Георгиева.

Георги Хаджиев пък пренесе присъстващите към трагичните и жестоки събития по времето на еврейския геноцид, като разказа за посещението си в първия концентрационен лагер – Дахау, Германия. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *