Задлъжнелият към НАП с 200 000 лв. „Пирин“ /ГД/ пред закриване, прехвърля топката на общината

След провала на спаринга на „Пирин“ /ГД/ с „Вихрен“ бе отменен и този срещу „Банско“ в събота. Причината е изцяло в неврокопчани, които са изправени пред закриване и потеглят по пътя на пречистването, изминат от „Пирин“ /Бл/, „Беласица“ и „Вихрен“. Много от есенните титуляри напуснаха, все още цари пълна неяснота около бюджета на клуба.

„Има вероятност да пропаднат контролите ни и идната седмица. Определено ситуацията не е никак добра и съм изключително притеснен. Проблемите са от организационно естество. Стигна се дотам, че връщаме футболистите от тренировки да водят занимания по индивидуални програми. Реална е опасността отборът да бъде закрит. Като човек, чийто съзнателен живот е свързан с „Пирин“ /ГД/, а и като гражданин не мога да се примиря с това, че се погубва един 100-годишен клуб, част от историята на града ни. Надяваме се само на чудо”, коментира старши треньорът Димитър Крушовски, който на практика е пълководец без армия.

Подобна позиция изрази и новият шеф Иван Близнаков. „Няма го бизнесмена, който да погаси задълженията ни. В крайна сметка основният спонсор е общината. Надяваме се съветниците да вземат положително решение, тъй като първенството вече чука на вратата, а ние изоставаме. Трябва да се намери изход, не да се изтрива с лека ръка една емблема на нашия град. Аз не абдикирам от своите отговорности. Дал съм и съм готов да дам своя личен принос за отбора, както съм го правил винаги досега. Един от изходите е да станем общински клуб, както са повечето отбори в региона. Ясно е, че няма кой да плати задълженията ни към НАП, които са в размер на 200 хил. лева. Ликвидацията на отбора е вариант, който обаче не подкрепям”, коментира клубният началник.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *