Прекратяват договора на „Санде-2“ за превоз на пътници от Брезница до Гоце Делчев след серия жалби

Управителят на гоцеделчевската автобусна фирма „Вивел” Валери Вълкарев подаде сигнал до кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов и председателя на ОбС Ангел Гераксиев, че спечелилата през 2015 година конкурса за превозваческа дейност по линията Гоце Делчев – Брезница фирма „Санде-2” не изпълнява коректно сключения с общината договор.

Срещу същата фирма в общината са депозирани и множество сигнали от пътници от Брезница за нарушения и некомфортно пътуване, в това число – неспазване на часовете по маршрутното разписание, автобусите не отговарят на критериите по техническата спецификация на възложителя, че са с минимален брой пътнически места – 22, и с ЕВРО 2.

Сигналите на недоволните пътници са и за това, че в по-голяма част от времето превозите по същата линия се изпълняват от друга фирма, която не е участвала в кункурса. Валери Вълкарев заявява, че лично той е направил няколко проверки по случая и е установил, че тези нарушения продължават и в момента.

Фирма „Вивел“ през декември 2015 година също е участвала в конкурса за превозваческа дейност по същата линия Гоце Делчев – Брезница, но била класирана на второ място.

„Моля ви да вземете необходимите мерки и ако се потвърдят нарушенията, да се прекрати договорът на обслужващата линията фирма, тъй като се създава риск за живота на пътниците”, се казва в сигнала на Валери Вълкарев до кмета Владимир Москов.

Пред репортер на „Струма” кметът Владимир Москов заяви: „В момента подготвяме конкурс за цялата транспортна мрежа на територията на общината, на следващото заседание на ОбС той ще бъде обявен и договорите на досегашните превозвачи прекратени. Всички нарушения, не само по линията Гоце Делчев – Брезница, а и по другите линии, са ни известни и се надявам при следващия конкурс да сме се поучили и ние, и фирмите от грешките”, обяви Москов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *