З. Димитрова е новият уредник на къщата-музей на баба Ванга в Петрич, след 34 г. работа в НПМ „Самуилова крепост” уволниха екскурзовода Ю. Маркова, не владеела английски

Дългогодишната екскурзоводка в Национален парк-музей „Самуилова крепост” Юлия Маркова бе уволнена със заповед на кмета на община Петрич Димитър Бръчков. Това стана по предложение на директора на Историческия музей в Петрич Сотир Иванов. Мотивът е, че Сотир Иванов искал нов, компетентен екип в подразделенията, които са на негово подчинение. Юлия Маркова не била сред тях, нямала необходимия ценз за работа в новите, съвременни условия, не владеела и чужд език – основно английски, което е задължително заради чуждите туристи, които посещават „Самуилова крепост”, който е от 100-те национални туристически обекта в страната. 

Юлия Маркова бе екскурзовод в НПМ „Самуилова крепост” в продължение на 34 години. Оставали й още две години до излизане в пенсия. На нейно място е назначена Елена Митова, която преди година е работила по програма като аниматор в НПМ „Самуилова крепост”.

Зоя Димитрова пък бе назначена за  уредник на къщата-музей на баба Ванга в Петрич. Тя зае мястото на уволнения преди няколко дни Тодор Тараков. Зоя Димитрова  работеше по заместване като учител по история в СОУ „Никола Вапцаров” в Петрич.

Междувременно вчера бяха преместени вещите на баба Ванга от първия етаж на ГУМ на последния заради започналата идентификация.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *