Полицаи спасиха жена от горяща сграда, разбиха 2 врати, за да я извадят

Полицаи от Симитли спасиха възрастна жена, като успяха да я изведат невредима от горяща къща. Във вторник около 20 часа постъпил сигнал за пожар в района на бензиностанцията на „Петрол“. Незабавно към мястото на инцидента на ул. „Безименна“ № 1 се отправили дежурните полицаи Румен Димитров и Чавдар Тръпчев. При пристигането на място те видели, че гори покривът на селскостопанската постройка, а отвътре чули жена да вика за помощ.

Полицаите разбили желязната външна врата и още една врата към стаята и извадили 72-годишната Добринка Хаджийска, която била по нощница. След като се уверили, че вътре няма други хора, полицаите извикали и екип на Спешен център – Симитли. Впоследствие пристигнали и два екипа на пожарната, които потушили огъня.

Пожарът е тръгнал от комина, който представлява метална тръба, цялата покривна конструкция е унищожена. Бабата обяснила, че си е напалила печката за дърва и след като вечеряла, легнала да гледа телевизия. Изведнъж чула пукане и видяла, че всичко е червено, а таванът гори. Тя толкова се изплашила, че в паниката не могла да отключи вратата и да излезе навън. Успяла да се обади по телефона на сина си Александър, но малко след това пристигнали полицаите и разбили вратите.

„Благодарен съм на полицаите и пожарникарите, които спасиха майка ми от задушаване и изгаряне. Аз живея на 200 метра по-надолу, но паниката настана като зазвъняха телефоните. Първо ми се обади колега, на когото позвънил брат му, който работи като началник смяна на влака и който по това време минавал оттам. След това чух майка ми да звъни. Хукнах навън и докато стигна, полицаите вече бяха свършили всичко. Пазачът на частната фирма за безалкохолни, чиято база е над бензиностанцията, също видял пламъците и се обадил на телефон 112“, разказа Александър Хаджийски.

Вчера с помощта на приятели той разчистваше отломките от пожара. Обясни, че майка му живее от 25 години в постройката, но досега не е имало проблем с комина. Прасетата и козичката не са пострадали. Сградата не е застрахована. Александър е прибрал майка си при него, докато успее да възстанови и ремонтира опожарената сграда.

Двамата полицаи, спасили баба Добринка, ще бъдат предложени за награда от началника на Полицейски участък – Симитли Йордан Латинов. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *