СПРАВЕДЛИВОСТТА ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА В ДУПНИЦА! Съдът обяви паркинга на частната болница върху общинска улица за незаконен

Административен съд – Кюстендил премахна бариерата пред частната болница „Св. Иван Рилски 2003” в Дупница, която бе поставена след скандално решение на предишния ОбС. Той разреши на здравното заведение да постави бариера на улицата, за да обособи паркинг за нуждите си. Според решението на съдия Милена Алексова от АС -Кюстендил това действие на местния парламент е било взето в нарушение на закона, поради което го е отменила.

Скандалът с „частната” улица пред частната болница в Дупница гръмна преди около година, след като журналисти заснеха как охранители събират по два лева вход от шофьорите, за да вдигнат бариерата и водачите на МПС да могат да минат.

От протоколите по делото става ясно, че скандалната бариера е поставена от ръководството на болницата с мотива „регулиране на достъпа на МПС до здравното заведение“, като така се осигурявала възможност спешните случаи и инвалидите да имат по-лесен достъп.

Според медицинския управител д-р Ени Лефтеров пациентите  пешеходци имат неограничен достъп.

Тъй като бариерата била поставена през март, от ръководството на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ ООД решили да узаконят нещата и постфактум поискали от кмета Методи Чимев „да се осигури и регулира достъпът до здравното заведение, тъй като ежедневно идват множество граждани, което води до струпване на голям брой транспортни средства, което пък пречи на линейките. Д-р Лефтеров посочва, че няколкократно се е стигало и до инциденти с повредени автомобили и буйстващи шофьори, което наложило и намеса на полиция. Молбата за поставяне на бариерата била разгледана от Комисията по безопасност на движението към ОбС, която дала положително становище. Впоследствие съветниците взели решението с 28 гласа „за” и 1 „въздържал се”.

 След като за случая се разшумя в пресата, срещу решението на ОбС – Дупница протестираха прокурор Михаил Крушовски от Районна прокуратура и областният управител на Кюстендил  Виктор Янев.

В крайна сметка АС – Кюстендил обяви, че на улицата, която е общинска собственост, не може да бъде поставена бариера или тя да се използва за частен паркинг.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *