Полугола вися на примката на мост назидателно

Полугола жена вися от парижки мост на въже, вързано на примка. Протестната акция се проведе по повод пристигането на иранския президент Хасан Рохани във френската столица, съобщи Асошиейтед прес.

„Добре дошъл, Рохани, екзекуторе на свободата“, беше написано на огромен транспарант, разпънат на пешеходен мост над река Сена близо до Айфеловата кула. По думите на представител на „Фемен“, с действията си те искат да привлекат вниманието върху големия брой екзекуции в Иран.

Ислямската република е една от страните в света, която най-често прилага смъртно наказание. По данни на „Амнести интернешънъл“, единствено Китай предхожда Иран по този показател. Анализатори напомнят, че повечето екзекуции в Иран са присъди за трафик с наркотици.

Активистката, която вися от моста, коментира, че групата е организирала „публичното обесване“, за да привлече вниманието върху екзекутираните по политически причини и да окаже натиск върху френския президент Франсоа Оланд да повдигне въпроса за човешките права в Иран по време на срещата си с Рохани.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *