На бал на кметовете в Банско Георги Икономов отличен с награда за европейско управление

На церемония в Банско кметът на общината Георги Икономов /сн. 1/ бе отличен с приза „Кмет на годината – първо място за европейско управление и интегриране на общината“. На бала на кметовете присъстваха голям брой местни управници от цялата страна /сн. 2 и 3/.
Като аргументация за своя избор журито посочи, че за изминалия мандат зимната столица на Балканите е усвоила над 102 милиона лева европейски средства, като с тях са извършени корекция на устието на р. Глазне, подобрена е енергийната ефективност в общинската образователна структура, от бившия неработещ киносалон чрез проекта „Банско – кръстопът на цивилизациите“ е изграден модерен посетителски център, както и бе извършен ремонт на обекти на Музейния комплекс в Банско, извършена мащабна рехабилитация на общинската пътна мрежа и съпътстващите я съоръжения, стартирала подмяна на десетки километри остарял водопровод и канализация.
От журито допълниха, че и други успехи на местната администрация като връчения преди време етикет за иновации и добро управление, както и получения български IT Оскар – наградата на БАИТ за 2013 в категория „Общинска администрация“, както и изработения Общ устройствен план на града са повече от достатъчни, за да бъде отличен кметът на община Банско.
Георги Икономов поздрави всички свои колеги, градоначалници и общинари от страната, за техните успехи, като им припомни, че наградите изискват полагане на все по-големи усилия за всестранното развитие на местните общини и подобряване на условията на живот в тях.
Призът е един от поредните, които община Банско и нейният ръководител получават, само няколко месеца по-рано зимната столица на Балканите бе отличена от Балканските награди за туристическа индустрия за най-добра фестивална дестинация.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *