Затворник в Бобов дол иска секс, съди пандиза

Затворник от Бобов дол заведе дело срещу Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ за обезщетение от 15 хил. лв.
И. М. излежава 7-годишна присъда от 2011 г. Твърди, че липсата на специално обзаведено помещение за удължено свиждане до 4 часа, както и липса на телефонен апарат в коридора на неговата група са довели до липса на желание за живот, унижения, нервност, уплаха и др.
Удълженото свиждане се предвижда за интимни срещи с жени или приятелки, като за да се получи такова разрешение, поведението на затворника трябва да е безупречно.
В хода на делото в административния съд в Кюстендил стана ясно, че липсва изрична уредба, която да сочи на какви изисквания следва да отговаря помещението за удължено свиждане.
Затворникът обаче от 2011 г. досега не е имал въобще право на такива удължени свиждания.
От управата пък са дали справка, че за 470 лишени от свобода има поставени 8 телефонни апарата, което било достатъчно.
Съдът отхвърли иска на И. М. и го осъди да плати 300 лв. юрисконсултско възнаграждение на Главната дирекция.
Друг затворник – българомохамеданин от Бобов дол пък поиска 10 хил. лв. за псувни и обиди от надзирател, които унижили честта и достойнството му, довели го до апатия. Твърди, че на 9 март м.г. при обиск на килията му, униформеният го напсувал и обидил на помак. Установено е обаче, че охранителят не е познавал лично и не е знаел религиозната принадлежност на затворника, заради това и няма как да го е обидил на верска или етническа основа. Съдът отхвърли и неговия иск за 10 хил. лв.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *