Окръжен съд прекрати делото на неврокопския д-р Хаджинеделчев срещу ЦСМП – Благоевград за дискриминация

Окръжен съд – Благоевград прекрати делото за дискриминация, което заведе д-р Георги Хаджинеделчев от Гоце Делчев срещу Центъра за спешна медицинска помощ – Благоевград. Той претендира за обезщетение от 50 000 лв. за това, че е поставен в неравпопоставено положение, като не бил назначен за завеждащ на Филиала за спешна медицинска помощ в Сатовча.

Окръжният съдия Надя Узунова определи, че този иск е от компетенцията на Районен съд – Благоевград и го изпрати за разглеждане на гражданските магистрати.

За същото нещо лекарят е депозирал искова молба по Закона за защита от дискриминацията и в Административен съд – Благоевград, като там претенцията му е за 160 000 лв. обезщетение. Той твърди, че на 7 май 2013 г. изпратил до директора на Спешния център д-р Красимир Михайлов молба да поеме управлението на здравното звено в Сатовча, но по-късно получил писмен отказ, което го провокирало да заведе дело.

Административният съдия Ваня Вълкадинова не е дала ход на делото, тъй като исковата молба на лекаря е нередовна и е върната за корекция. Директорът на ЦСМП – Благоевград д-р Красимир Михайлов е категоричен, че исковете са неоснователни, тъй като по онова време не е имало щат за началник на филиала в Сатовча. Преди това лекарят работил няколко месеца в  ЦСМП – Благоевград, но бил освободен заради несправяне с работата и заради конфликти с останалите колеги.

През 2011 г. той влиза в новинарските емисии за това, че лекар в Спешна помощ в София поставил диагноза „грип“ на пациент с инсулт, заради което е отстранен от работа. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *