Топ теми

Съдии намалиха пробацията на неграмотен петричанин за системно шофиране без книжка

Окръжен съд – Благоевград измени 3-годишната пробационна присъда на петричанин, залавян многократно да шофира без книжка. Исус Янков всъщност никога не е притежавал свидетелство за управление на лек автомобил, тъй като е неграмотен и без образование. Въпреки това той карал кола и бил наказаван многократно за нарушения по Закона за движение по пътищата. Глобите, които са му налагани, не плащал, тъй като е безработен.

Исус от Петрич е криминалнопроявен, осъждан е 11 пъти за извършени престъпления от общ характер – престъпления против собствеността, т.е. за кражби. Наложените наказания за извършените престъпления очевидно не са оказали необходимия поправителен и възпитаващ ефект, тъй като той продължавал да шофира.

Последно полицаите го заловили с чужд лек автомобил „Опел Вектра“ на 6-и май 2015 г. вечерта по ул. „Цар Борис III“ в района на бензиностанция „Аванти“. Срещу него е образувано бързо производство, което приключило с обвинителен акт за шофиране без книжка. Исус си признал всичко и делото срещу него е разгледано по съкратеното съдебно следствие.

Петричкият районен съд го осъдил на 3 години пробация и безвъзмезден труд в полза на обществото 100 часа годишно. Присъдата е обжалвана пред Окръжен съд с искане да бъде намален размерът на наказанието.

На делото е разпитана майката на Исус, която разказала за тежкото семейно и материално положение, в което са изпаднали. Тя обяснила, че синът й ходи да работи при техен роднина в Гърция по няколко дни седмично, за да изкара пари за препитание на трите си невръстни дечица.

Окръжните магистрати се смилили и намалили пробационната присъда на 1 година. Съдиите отменят и ограничителната мярка в свободното му придвижване, изразяваща се в забрана за напускане на жилището през нощта. Присъдата не подлежи на обжалване. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *