Вината на ВИЛА МЕЛНИК – ново начало на вековна традиция

Винарска изба ВИЛА МЕЛНИК продължава семейни традиции в лозарството и производството на вино с повече от два века документирана история. Това е времето, когато Мелник и мелнишкото вино са присъствали на световната винена карта, а напитката се е търсела от познавачите от Инстанбул до Лондон.

Винарска изба ВИЛА МЕЛНИК разполага с 300 дка собствени лозя. В новата и модерна винарна, която е разположена на живописен хълм и е на три нива, всеки посетител може да проследи процеса на създаване на винения еликсир.

Реколта 2007 е първата за винарната. Внимателно селектираното грозде се винифицира в съвременни съдове от неръждаема стомана и отлежава дълго в дъбови бъчви в прокопани пясъчни тунели. Марките Aplauz и Bergule, представяни на национални и световни винени конкурси, са удостоени с над 25 златни, сребърни и бронзови отличия. Предлагат се в много страни в Европа, както и в САЩ и Япония.

Особена ценност е работата на винарната с местните сортове – Широка мелнишка лоза, Ранен Мелник, Руен, Мавруд, Керацуда.

Винарната предлага атрактивни винени турове, в които всеки посетител може да научи повече за винената история на района, да опита местните вина, да участва или наблюдава създаването на виното.
Екипът на ВИЛА МЕЛНИК е амбициран да върне славата на прочутото мелнишко вино и да направи Мелник най-добрата винена дестинация.

Винарната е отворена за посетители всеки ден, без изключение.

Програма за 14-ти
февруари 2016 (неделя)
Начало: 10:00 ч. във винарната до село Хърсово, край Мелник

Зарязване на лозята
Автентични песни и танци на формация „Леб и вино“
Участие на фолклорни самодейни групи от Мелнишкия край
Фермерски базар с продукти от местни производители
Турове и беседи из винарната
Специални цени и промоции на вината ни за деня
Скара и вино на лозето
Събитието е напълно безплатно, но ако желаете, можете да се включите в благотворително набиране на средства за църквата „Св. Антоний“ в Мелник – ще видите дарителските ни кутии.
Очакваме ви!

loading...


 

 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *