НАГЪЛ ОБИР! Крадец измъкна 3 златни ланеца за 3600 лв. от ръцете на бижутер в центъра на Дупница, изчезна за секунди

Крадец задигна ланци за 3600 лв. от бижутерски магазин в центъра на Дупница. Собственикът на ателието хукнал да го гони и така спасил по-голяма част от откраднатото злато.

Екшънът се разиграл в петък на Минчовия площад в Дупница. Гонката продължила до съседната улица, където крадецът изчезнал от погледа на бизнесмена. Пред репортер на вестник „Струма“ собственикът на бижутерията Евгени Костадинов разказа:

„В петък на смръчаване около 18,30 ч. в магазина влезе млад, добре облечен младеж, попита за цената на златото. Поиска да разгледа мъжките синджири. Аз извадих таблата с ланците от витрината и в този момент той я грабна и побягна. Натиснах паник-бутона и го подгоних по улицата. Докато бягаше, изхвърли таблата. Гоних до някъде и се отказах. Той се скри някъде в блоковете на съседната улица. Установих, че от таблата липсват три ланеца на стойност 3600 лв. След около 30 минути полицаите откриха крадеца, но ланците не бяха в него. Най-вероятно ги е скрил. Докато го гонех, той беше с шапка. Като го задържаха, беше без шапка. Най-вероятно е сложил синджирите в шапката и ги е скрил някъде. Като го пуснат от ареста, ще отиде и ще си ги вземе”, заяви Евгени Костадинов.

Арестуваният за кражбата от златарския магазин е 28-годишният Мирослав Виноградов от Бобов дол. Преди да го тикнат за 24 часа зад решетките в ареста на РУП – Дупница, той е освидетелстван от лекар. Срещу Виноградов е образувано досъдебно производство за грабеж.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *