Време за почерпка в Турция! Вратарят на ОФК „Пирин“ Кр. Костов в топ 3 на две класации

Вратарят на ОФК „Пирин“ Красимир Костов влезе в топ 3 на две престижни класации за отминалата година. Добрата вест младежкият национал научи на лагера на орлетата в турския курорт Алания, а съотборниците му припяваха рефрена „Да почерпи“. 20-годишният страж бе избран за първи подгласник на победителя в категорията „Най-прогресиращ млад футболист“ Божидар Краев от „Левски“, тройката допълни кресненското острие на „Литекс“ Кирил Десподов. В раздела „Най-добър вратар в „А“ група“ Костов е трети, след първенеца Боян Йоргачевич /Лев/ и Владислав Стоянов /Луд/.

Непоклатимият титуляр на пост номер 1 в състава на зелено-белите изпрати изключително успешна година, в края на която стана кавалер на приза „Спортист на Благоевград“. Освен че записа дебют в рамката на младежкия национален отбор, през есента на 2015 г. гръмна пет бутилки шампанско като носител на наградата „Играч на мача“.

Повод за почерпка има и управителят на пиринци Венко Попов за постижението на своя син Страхил Попов, който събра най-много гласове в категорията „Най-добър защитник“, изпреварвайки Живко Миланов /Лев/ и родения в село Кочан бранител на „Берое“ Атанас Зехиров.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *