Пиян благоевградчанин открадна такси, качи трима „клиенти” и паркира пред блока си

Криминалнопроявен благоевградчанин открадна такси на пияна глава. Рано сутринта в събота 30-годишният Мирослав Иванчев седнал зад волана на спрялото пред денонощен магазин такси в кв. „Еленово“, качил трима „клиенти” и потеглил. Това се случило пред очите на таксиметровия шофьор Радослав Шипочки, който подал сигнал в 7 часа сутринта във 2-ро РУП – Благоевград, че служебният му автомобил „Дачия“ е откраднат от негов клиент.

Полицаите открили автомобила, спрял на паркинг пред блок в квартала, и намерили Мирослав Иванчев. Той бил тестван за алкохол с дрегар, който отчел 1,56 промила. Полицаите установили и другите трима „клиенти”, които се повозили на аванта с таксито – 31-годишния Благо Митев, 33-годишния Ивайло Петров и 32-годишната варналийка Ива Янсен. За кражбата на таксито е образувано досъдебно производство, случаят е докладван на дежурен прокурор.

Междувременно полицаите от 2-ро РУП – Благоевград установиха собственика на лекия автомобил БМВ, който се заби в електрически стълб на разклона за село Изгрев. Това е 20-годишният Димитър Иванов от Монтана. Катастрофиралата кола бе намерена изоставена в неделя сутринта. Засега не е ясно дали той е бил зад волана и на този етап разследването се води срещу неизвестен извършител. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *