С вино от два сорта – вранец и мерло, старият лозар Ст. Герчев стана №1 в Марикостиново

Старият лозар Стоян Герчев спечели първото място със своето червено вино на конкурса вчера, организиран от кметство Марикостиново. Общо 18 производители на червения и шестима на белия гроздов еликсир се включиха в надпреварата. Дегустационната комисия бе в състав Ристо Зимбаков – енолог, и бизнесмените Костадин Чорбаджийски и Иван Чобанов. Кметицата на Марикостиново Гергана Тодорова награди Стоян Герчев с грамота и лозарска ножица. Виното победител е от два сорта – вранец и мерло.

Червеното вино на отец Георги Добрев, който преди това отслужи празничната служба, се класира на второ място, Христо Стамболиев спечели третото.

Най-добър производител на бяло вино тази година в Марикостиново е Тома Тодоров, той бе награден от кмета Димитър Бръчков. Виното на Асен Джорлов е на второ място, Димитър Облаков се класира на трето с бялото си вино.

Празникът на Свети Трифон в Марикостиново започна със зарязване на лозето. Кметът на Петрич Димитър Бръчков и кметицата на селото Гергана Тодорова първи зарязаха и поляха с вино гижите за берекет.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *