Арестуваха младеж от Дебрен с канабис в аудито, м. Ръждавица край Гоце Делчев превърната в наркодепо

19-годишният Сабри Маджаров от гърменското село Дебрен е бил задържан от гоцеделчевските полицаи в ареста на ПУ в РУП – Гоце Делчев за притежание на наркотични вещества. Сабри е поредният младеж от Дебрен, за когото щракват белезниците за притежание на наркотични вещества, акцията се е провела миналия петък около 19:10 часа в местността Ръждавица край Гоце Делчев. При направената проверка на управлявания от Маджаров собствен автомобил „Ауди А-3” униформените открили полиетиленов плик, съдържащ суха зелена маса с тегло 0,6 г, която при полевия тест е реагирала на канабис. Същият е бил залавян многократно с наркотични вещества.

Това е вторият случай само за седмица полицаите да задържат притежател на наркотично вещество в местността Ръждавица. Тя се намира по обиколния път за Папаз чаир, между Гоце Делчев и Борово,  Наблизо има много вили и лозя, мястото е закътано, пътят е черен и на свечеряване често се ползва като депо за разпространение на дрога,  там си правят срещи дилъри и клиенти. Преди седмица, пак в м. Ръждавица, белезниците щракнаха и за 66-годишния А.Г. В хода на проверката полицаите откриха в автомобила му 0,2 г кокаин и около 0,4 г канабис.

Преди пет дни гоцеделчевските полицаи направиха успешна акция и в Хаджидимово, около 10:00 часа при проверка в дома на Тодор Симеонов откриха и иззеха рекордно количество от 4,824 кг марихуана. Жители на Хаджидимово коментираха, че в градчето се говорело отдавна, че Симеонов се занимава с разпространение на наркотици и с други противозаконни дейности. Наскоро предизвикал любопитството им и с факта, че се появил със скъп автомобил. Негов братовчед пък в момента излежавал присъда за употреба и разпространение на наркотици в гръцки затвор.

Факт е, че през последната година ситуацията с разпространението на наркотични вещества в община Гоце Делчев и съседните Хаджидимово, Гърмен и Сатовча се усложнява и все повече млади хора посягат първо към марихуаната, а после и към по-силни наркотици.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *