ПОЛИТИЧЕСКИ СКАНДАЛ! Вельо Илиев регистрира кандидат за кмет на Долна Крушица с пълномощно от БНД

Бившият кмет на Петрич Вельо Илиев е взел пълномощно от София да представлява партия Българска нова демокрация /БНД /за частичните избори в село Долна Крушица на 13 март, новината предизвика политически скандал в общината. Председателят на общинското ръководство на партия БНД Ивайло Христов обяви, че Вельо Илиев е взел пълномощното, без той изобщо да знае за това. „Поставиха ме пред свършен факт, никой не ме е питал“, възмути се Христов.

Вельо Илиев на свой ред обясни пред репортер на „Струма“: „Няма никаква драма, взех пълномощното, за да регистрирам Борис Тупаров като кандидат за кмет, на редовните избори той беше от местната коалиция „Роден край“, от която бях и аз. Сега е сложно да правим пак коалиция само за изборите в Долна Крушица, затова помолих председателя на БНД в София Борислав Великов, с когото се познаваме добре, да ми издадат пълномощно за тези частични избори, за да представлявам БНД при регистрация на кандидата Борис Тупаров в Общинската избирателна комисия. Тупаров и Ивайло Христов не се познават, затова реших аз да взема пълномощното, още повече че трябваше да побързаме, за да не изпуснем сроковете.

Това пълномощно ми е само за тези частични избори. Ивайло Христов си е председател на структурата. Няма никаква драма, не бива да се търси някакъв скандал и да се драматизират нещата“, каза бившият кмет на Петрич, който на изборите през октомври 2015 г. беше подкрепен от същата партия.

Общинското ръководство на БНД обаче не приема толкова лековато случилото се и не крие изненадата си от действията на централното си ръководство. „Нито нашият председател Борислав Великов, нито Вельо Илиев са ме питали мен или колегите от общинското ръководство, ние нямаше да дадем съгласие друг да ни представлява, защото си имаме легитимно ръководство. От София ни казаха, че били помолени от СДС да дадат пълномощно на Вельо Илиев, а нас ни поставиха пред свършен факт и ни злепоставиха“, недоволства Христов. Той обеща да поиска обяснение за конфузната ситуация от националното ръководство.

Както е известно, на 13 март ще се проведат частични избори за кмет на Долна Крушица. Причината е, че Административният съд в Благоевград касира вота от редовните избори и обяви за недействителен избора на Борис Тупаров за кмет. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *