Роман Логвиненко е атентаторът срещу Алексей Петров. Вижте го!

Двама свидетели уличили украинеца Роман Логвиненко като организатор на атентата срещу бившата барета Алексей Петров. Това стана ясно на делото за мярката му за неотклонение в Софийския градски съд.

Логвиненко, който е роден през 1968 г, се е занимавал с бизнес преди 10-ина години, но от известно време, когато идвал в България, отсядал в хотели. Свидетелите, които го посочват като организатор, са Бойко Георгиев и Бухлев. Двамата са разпитани пред съдия, Бухлев твърдял, че Роман е плащал за намирането на автомобили и за гранатометите, с които е извършен атентатът срещу Алексей Петров. Подобно нещо твърдял и Бойко Георгиев. По време на делото обаче не стана много ясно дали самият Роман се е похвалил пред тях. Друг свидетел пък – Евтим Евтимов твърдял, че Бухлев бил посещаван много често от рускоговорящи мъже и по този начин се подкрепя тезата на прокуратурата, отбелязва съдия Руси Алексиев, съобщава 24 часа.

По думите му причината за провала на атентата е неумението на стрелците. Съдията посочи още, ще доказателствата се определят не от количеството, а от тяхната тежест, а на този етап не е необходимо обвинението да бъде безспорно доказано.

Роман поиска да излезе на свобода, защото има здравословни проблеми. Съдът обаче каза, че за тях няма медицинска документация, както и че в България той няма постоянен адрес. Той пък обясни, че има приятели, при които може да отседне. При жалба делото ще се гледа следващия вторник – 9 февруари от Софийски апелативен съд.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *