МЕЛЕ НА КУЛАТА! Хвърчат линейки и полиция! Шофьори: Чакаме някой от властта!

Тук на границата е имало побоища, дойдоха линейки, имаше и полицейски коли. За 24 часа съм минал едва 8-9 километра. Това заяви пред Нова телевизия един от стотиците шофьори, които са блокирани на границата ни с Гърция заради протест на фермери от южната ни съседка. „Няма какво да правя. Заложник съм на тези гръцки фермери“, добави той. „Чакам от вчера сутринта. Още снощи трябваше да съм в Солун, но не се знае кога ще пристигна. Чакаме да отворят границата“, коментира друг водач на ТИР, който допълни: „Естествено, че не трябва да се протестира така. Очакваме българските власти да се намесят, но никой не идва. Нямаме и пари. Носим си храна, но друго нямаме.“

Пряко в ефир се включи по темата и външният ни министър Даниел Митов. „Още в петък нашият посланик в Атина се е стрещнал с министъра на обществения ред в Гърция. Търсят се алтернативни маршрути за нашите превозвачи. Информирали сме и Европейският съюз“, обяви той.

„Утре ще има блокади в цяла Гърция, ще протестират абсолютно всички в страната. Не можем да действаме обаче вместо гръцките власти“, добави външният ни министър. „Надявам се, че максимално бързо ситуацията ни ще се подобри“, каза още Митов.

Напрежението на границата с Гърция отново се повиши. Късно снощи комшиите свалиха блокадата, но това продължи само няколко часа. В 5 ч. сутринта ГКПП „Промахон“ отново беше блокиран и в момента се пропускат само тирове от гръцка страна. Българските камиона са образували 3-километрова опашка. Пред Кулата и Илинден не се минава, а съседите се зарекоха, че ще спират и леките автомобили.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *