Затворена пица със спанак и сирене

Продукти:

500 г готово тесто за пица
200 г сварен спанак
300 г сирене

1-2 домата
4 яйца 
1 с. л. маргарин 
1-2 с. л. сметана
сол на вкус

Приготвяне:

Тестото се разделя на 8 топки и всяка се разточва на кръг. За плънката в загрелия и разтопен маргарин се изпържват предварително разбити три яйца, като се бъркат периодично. Доматите се нарязват на ситно. Смесват се сметаната, маргаринът, солта, сиренето, намачкания на пюре спанак, доматите и запържените яйца. Във всеки кръг се поставя част от плънката и се прегъва като полумесец, така че да я похлупи. Краищата се притискат с вилица. Получените затворени пици се оставят 30 минути да втасат, намазват се с останалото разбито яйце и се пекат 15 минути при температура 180 градуса.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *