Ексдепутатката от СДС Р. Тоткова сред най-имотните главни секретари на републиката, колегата й В. Чиликов без всякаква собственост

Бившата депутатка от СДС в Пиринско Росица Тоткова е сред най-заможните в гилдията на главните секретари в България, които в държавните администрации въртят цялата работа в съответното ведомство и служат като буфер между политическите ръководства на институцията и Кодекса на труда, защитаващ редовите служители.
Тоткова, която преди месец стана главен секретар на Министерството на труда и социалната политика, подаде в Сметната палата декларация за имотите си в качеството си на главсек на Комисията за енергийно и водно регулиране, откъдето се премести в министерството. Според документа последната имотна придобивка на бившата депутатка, която е от разложкото с. Баня, е апартамент от 76 кв.м в столицата, който със съпруга й Красимир купили през 2005 г. Освен столичното жилище семейството притежава еднофамилна жилищна сграда и етаж от друга жилищна сграда в Разлог, къща с двор в гр. Мездра, откъдето е Красимир Тотков, голям сеновал върху 800 кв.м, както и магазин в Разлог, още 8 дка парцел в същия град, 6 ливади и ниви в с. Бачево и 4 дка в мездренското с. Царевец. Миналата година семейството е купило „Тойота Авенсис” за 38 000 лв. и със стария „Опел Астра” вече имат 2 коли. Фамилия Тоткови имат и 4 банкови влога, като 3 от тях са в евро. Общите им спестявания възлизат на близо 120 000 лв.
С имоти в Югозапада е и друг главен секретар – Димитър Хаджиев, който бе натоварен със задачите на Тоткова в МТСП. Д. Хаджиев е насочил инвестиционните си интереси главно в имоти в община Гърмен, откъдето е коренът му. През 1998 г. заедно със съпругата му Анелия те са купили парцел в архитуктурната перла на района с. Лещен, а през 2006 г. – и в с. Марчево, което миналата година се прочу с незаконните си ромски постройки и стана арена на жестоки стълпотворения между българи и роми. През 2005 г. Хаджиеви са станали собственици и на парцел в пернишкото с. Рударци, популярно като българския Бевърли Хилс, имат имоти и в Долни Богров и Враждебна. Хаджиев няма коли и спестявания, но има 20 000 евро заем, погрешно приравнен в декларацията на 392 000 лв.
За разлика от Тоткова и Хаджиев, главният секретар на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор Валентин Чиликов няма на свое име нито жилище, нито кола или спестявания. В декларацията на бившия кмет на Струмяни, който в момента е общински съветник в родния си град, фигурират единствено приходи в размер на 17 000 лв. от дейности извън заплатата.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *