ЧИТАТЕЛИ ПОИСКАХА ДУМАТА ОТ В. „СТРУМА“ Цех за пелети в Разлог ни трови денонощно, разболяхме се от мръсния въздух

Цех за пелети в Разлог, собственост на италианец, бълва денонощно прах, дим и неприятни миризми, разболяхме се от мръсния въздух, който дишаме, ще изгоним туристите и децата си, сигнализираха във в. „Струма“ възмутени Петър Петров, Стою Катранджиев и Костадин Желязков. Тримата поискаха думата с признанието: „Вече не се търпи, на зор сме, и то голям!“.

„Цехът работи на три смени, пазач съм в съседно предприятие и нощем прахта се вижда как лети във въздуха, а ако има мъгла, тя става гъста, плътна и лепкава от мръсотията”, обясни К. Желязков.

П. Петров е най-емоционален: „От 5 години, откакто работи заводът за пелети, половината град е болен, опериран съм от рак на гърлото и не съм единствен. Като падне мъгла, а това се случва често, всичката мръсотия от комина влиза в дробовете ни. Колко пъти подаваме сигнали, като дойдат да замерват, все изкарват, че няма замърсяване, а то с просто око се вижда. Предприятието не е кой знае какъв работодател, 40-50 души работят в него, но трови цял Разлог, заради него много семейства се изселиха, туристите ще изгоним! Тъкмо се отървахме от дрождите, и пак се намери някой да ни трови, общинските ни съветници знаят, всички са наясно, но все едно нищо не се случва. Италианският собственик на цеха изнася в Италия продукцията за сметка на нашето здраве. Това, за което настояваме, е да си направи модерна пречистваща система, да сложи филтри и  каквото е нужно, за да не замърсява въздуха и околната среда, защото това, което ние търпим, в родината му и ден няма да му се позволи”, гневи се Петър Петров.

Съгражданинът му Стою Катранджиев допълни, че започват набиране на подписка, ще депозират и жалба до Регионалната инспекция по околната среда и водите.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *