ШОКИРАЩО! Лелки крадат храната на децата в забавачките

Телешко шкембе, свински уши и крачета и филе от акула. Това са част от продуктите, които влизат в менюто на забавачките в страната, установи проверка, цитирана от „Телеграф“. Наред с това на хлапетата се сервират и модерни ястия като супа с овесени ядки и пиле с елда. Оказва се обаче, че много често малчуганите не харесват манджите и се прибират вкъщи гладни. „Всеки ден остават огромни количества храна. Забранено ни е да даваме на децата днешните ябълки утре. Каквото изяде това е, другото – на боклука“, разказват служителки.

Те признават, че част от храната се прибира от лелките. „Грехота е да я изхвърляме. Някои колежки дори я продават. Навсякъде разправят как крадем, но това не е така“, обясни цена с дългогодишен стаж във варненската детска градина.

По думите ? майките много често вдигали скандали на персонала, че следобед, когато прибират хлапетата, те са гладни. „Това обаче не е по наша вина. Просто много от децата се свикнали да се хранят нездравословно. Саламчета, пържени картофки, такива неща няма в менюто“, допълва служителката. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *