Бебето й крещеше! Тя свали чорапчето му и видя нещо, от което косата й настръхна

Бебето Моли доста уплаши родителите си, когато те свалиха чорапчетата й и се сблъскаха с нещо, което не са виждали. Сега, Скот Уокър иска да разкаже на всички родители какво се е случило с дъщеря му, тъй като това може да сполети всяко бебе. А според педиатрите най-застрашени са кърмачетата до 4 месеца.

На 21 януари т.г. семейство Уокър споделят във фейсбук снимка на крачетата на тяхната дъщеричка заедно с преразказ на инцидента. В момента видеото, което родителите са качили, се разпространява из целия свят като предупреждение, предаде sfglobe.com.

Според публикацията, един ден малката Моли започнала да плаче и крещи неутешимо. Тъй като било топло, майка й решила да й свали чорапките, за да се охлади. Това обаче разкрило причината за страданието на бебето.

Както се вижда от снимката по-долу, след като майката свалила чорапите, видяла, че пръстите на крачетата на Моли са червени и подути. Причината, макар и странна, може да се случи на всеки родител – косми от коса се били увили около пръстите на момиченцето и довели до спиране притока на кръв, което пък причинило болка на Моли. Майката на детето е медицинска сестра. Тя оказала първа помощ, като с помощта на лупа и пинцети отстранила здраво увилите се косми около пръсчетата на детето. В крайна сметка, след като причината за болката била отстранена, се оказало, че нежната бебешка кожа е наранена, а подуването и зачервяването не отшумели повече от 45 минути. „Разбира се, можеше да бъде и по-лошо. Ако не бяхме разбрали за какво става въпрос, можеше да стане страшно”, коментират родителите.

Според американски педиатри, случилото се с Моли, е така наречен синдром на косата – турникет. Най-често той застига деца под 4-месечна възраст, тъй като майките в този период са по-податливи на косопад поради хормоналните изменения. Турникетът от изпадали косми може да засегне различни места.

Лошото е, че при тежки случаи, когато родителите не забележат проблема навреме, може да се стигне до инфекции и дори до смърт. За да се предотврати формирането на турникета, майките трябва да са много внимателни, особено, когато къпят бебетата си. Ако детето плаче неутешимо и нямате обяснение за плача му, проверете за зачервяване или подуване, съветват педиатрите.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *