Тежък инсулт покоси Радо Шишарката

Радо Шишарката живее втори живот след тежък инсулт, който за малко не го е убил, пише столичен седмичник, като се позовава на негови колеги. Изпълнителят на борческия хит „Тигре, тигре“ бил приет по спешност в ИСУЛ след внезапен припадък, който изкарал акъла на близките му. Специалистите в бели престилки веднага констатирали, че има хеморагичен инсулт и се притеснили дали ще могат да помогнат на народния любимец. Знае се, че смъртността при такава ситуация е изключително висока. Близо 40-80 процента от пациентите с хеморагичен инсулт издъхват в рамките на месец. Около 50% от смъртните случаи се регистрират през първите 48 часа.

Шишарката обаче успял да прескочи трапа благодарение на бързата намеса на докторите и множеството системи, които му прелели, за да го върнат към белия свят. В мозъка му имало голям хематом, който с времето би трябвало да изчезне. Засега отокът му докарвал купища проблеми като размазано и двойно виждане на лица и предмети, частична неадекватност, невъзможност да се ориентира във времето и пространството, да става от леглото, да води разговор и да връзва смислени изречения.

Радо фъфлел и никой не разбирал какво точно иска да сподели. Медици и приятели се досещали по-скоро по интуиция какво иска да каже, отколкото по разбиране.

Инсултът е засегнал и крайниците на музиканта, а тепърва ще се разбере какъв е размерът на истинските поражения. Ще трябва да се търси и ново болнично заведение за изпълнителя на „Курви, сбогом“, защото по регламент не може да лежи в една и съща болница повече от 10 дни.

„Публична тайна е, че Радо се грижеше не само за себе си, но и за голяма част от своите роднини. Вероятно натовареността и стресът са му дошли в повече. Плащаше сметки и на хора, които му се правеха на близки. Изслушваше чуждата болка, а не мислеше за себе си и за здравето си. Чуждите проблеми бяха по-важни от неговите. Дано сега осъзнае, че е крайно време да постави собствения си живот на първо място“, издават притеснени негови приятели. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *