РИО – Благоевград грейна украсен с картини на талантливи деца от Петрич

20 млади художници от Общинския детски комплекс в Петрич освежиха интериора на Инспектората по образование в Благоевград. По покана на РИО шефа Ивайло Златанов талантливите деца подредиха свои творби в коридора на образователната институция и повдигнаха настроението на служителите.
Любопитното е, че изложбата „Цветни вдъхновения“ напуска пределите на Петрич за пръв път, а картините ще радват посетителите в инспектората до пролетната ваканция.
„Надявам се, че като дойдете да си вземете тези картини, ще ни донесете други“, споделиха РИО експерти, които с интерес разгледаха рисунките, запленени от майсторството на малките художници.
„Децата има какво да покажат. Това е една възможност да се докоснем до света на неповторимото детско вдъхновение и то да стане достояние на по-широката общественост“, подчерта Ивайло Златанов и почерпи гостите от Петрич.
Ръководителят на школата по живопис към ОДК Христо Павлов сподели, че децата са рисували творбите близо 2 години, като са вложили много любов, старание и търпение, а всеки може да намери посланието на картините сам за себе си.
На събитието бе и директорът на общинското звено Станка Иванова.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *