Биячът на ЮЗУ доц. М. Аслански осъден да му плати 15 000 лв.

42-годишният Ивайло Веселински бе осъден на 2 години и половина условно с 3-годишен изпитателен срок заради побоя над бившия помощник-ректор на ЮЗУ доц. Методи Аслански. Екшънът се разигра на 15 юни 2010 г. около 18.30 часа пред вилата на преподавателя в благоевградското село Дренково в махала Асланийска. По това време той източвал резервоар с вода, когато съседът му Ивайло Веселински пристигнал с колата си, слезнал с дървена лопата и започнал да го удря. Методи Аслански паднал в несвяст на земята, като впоследствие е получил лекарска помощ и се прибрал у дома. На следващия ден се почувствал зле, отново посетил Спешен център и му била направена операция, при която му е отстранен далака.

Ивайло Веселински, който се занимава със строителство, бил задържан в полицията и обяснил, че конфликтът е провокиран от доцента, който бил пиян. Между тях имало стара вражда заради спорен поземлен имот. Неговата версия е, че Аслански му е скочил на бой и при станалото сборичкване на земята вероятно се е наранил.

По случая е разпитана Добринка Веселинска, майката на Ивайло, която заявила, че била на двора и чула разправията, а когато отишла, намерила сина си на земята. Той успял да се откопчи и влезнал в колата, но Аслански започнал да го удря и се опитал да го изкара насила от там. Проблемите им с комшията били от 24 години. Като свидетел е разпитана и Любица Асланска, която намерила мъжа си окървавен, но не е била очевидец на сбиването.

Свидетелски показания са взети и от полицай Илиян Райчев, който заедно с колегата си Георги Прегьов са били извикани на инцидента, както и от полицейски инспектор Славчо Димитров и брат му Димитър, също отзовали се на мястото. На база на свидетелските показания и медицинската експертиза Ивайло Веселински е обвинен, че е причинил тежка телесна повреда на Методи Аслански – загуба на далак, в резултат на това, че го е удрял с ръце и крака и с дървена лопата по тялото.

Вчера районният съдия Екатерина Николова го призна за виновен и освен условната присъда го осъди да изплати 15 000 лв. обезщетение на Методи Аслански. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *