Отслабва ли се наистина с годжи бери?

Годжи берито е една от признатите суперхрани. На него се приписват редица здравословни влияния за организма благодарение на богатия набор от полезни вещества, съдържащи се в малките червени плодчета.

Годжи берито се нарича още и тибетски ягоди. Въпреки срещаните и негативни мнения за въздействието му многобройните позитивни отзиви са далеч повече, което не оставя съмнение за ползите от него.

Тибетските ягоди са ефикасен метод за бързо отслабване. Това споделят много диетолози и дори фитнес инструктори. Установено е, че редовната консумация на тези плодове води до ускоряване на метаболизма с повече от пет пъти. Това, от своя страна, бързо намалява количеството на мастни клетки в човешкото тяло.

Комбинираната консумация на годжи бери заедно с мастни храни е препоръчителна. Така излишните калории се изгарят, полезните микроелементи биват запазени и като бонус не се търпят лишения, а се хапват вкусни ястия.

За да е ефективен хранителният режим с тибетските ягоди, техният прием не трябва да пада под 30 грама на ден. Те трябва да са неразделна част от менюто ви в продължение на поне един или дава месеца в зависимост от килограмите, които сте решили да свалите. При двумесечен период на консумация на червените плодове, оптималното намаляване на килограми е в рамките на 5 до 10 килограма. 

Не се препоръчва удвояване и утрояване на дозата, колкото и бързо да сте решили да се отървете от излишното тегло. Това може да навреди на здравето ви. Свалянето на килограми трябва да е постепенен процес. Максималната доза годжи бери е 50 грама на ден, без значение колко килограми искате да свалите и колко тежите всъщност.

Не забравяйте да съчетаете приема на малките плодчета с физическа активност и те ще ви помогнат да постигнете желания резултат. Освен че засилват метаболизма, те снабдяват организма с плодови фибри, намаляващи чувството за глад. Те създават усещането за ситост, а това е още една предпоставка за бързо отслабване.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *