Рилчанин с 2,2 промила изхвърча с пежото си от пътя край Овчарци, дърветата го спасиха да не падне в река Горица

Шофьор с 2,2 промила алкохол изхвърча с пежото си от завоя между сапаревобанските села Ресилово и Овчарци, дървета спряха колата да не падне в реката.

Пътният инцидент стана миналата вечер. 48-годишният Васил Младенов от град Рила бил на гости на свой приятел в Овчарци и се почерпил с алкохол. Около 22,00 ч. Васил Младенов се качил на пежото си и потеглил за Рила. Валяло сняг, заради несъобразената с пътната обстановка скорост шофьорът не могъл да вземе завоя на излизане от село Овчарци и автомобилът се обърнал в дерето край река Горица. Дърветата на брега спрели пътя на лекия автомобил към реката.

Васил Младенов сам потърсил помощ на тел. 112. В автомобила нямало други пътници. Линейка на Спешен център – Сапарева баня пристигнала за броени минути на мястото на инцидента. Шофьорът на линейката и дежурният лекар с мъка измъкнали от колата пострадалия, който е с протеза на единия крак. Младенов веднага е транспортиран в Спешен център – Дупница. След преглед и скенер се оказало, че няма тежки контузии, отървал се само с рана на носа, която била зашита от дежурния хирург. Докато лекарите го преглеждали, му е взета и кръвна проба за алкохол. Младенов е тестван за алкохол и от полицаите, пристигнали на мястото на пътния инцидент. Дрегерът отчел 2,2 промила в издищания въздух. По случая е образувано досъдебно производство.

Васил Младенов е инвалид. Преди време изгубил част от единия си крак при инцидент. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *