3,5 ч. оперират играч на „Беласица“, македонци хвалят петричани

Счупилият костица на дясното стъпало халф на „Беласица“ Росен Тупаров вчера претърпя 3,5-часова операция в столицата. Управителят на клиниката и президент на петричкия клуб д-р Христо Мазнейков, който е в чужбина, прогнозира връщане в игра за младия футболист не по-рано от 3 месеца. Първата стъпка е 60-дневна имобилизация /обездвижване с пластмасов гипс/ и последваща рехабилитационна процедура. Д-р Мазнейков допълни, че е получил благодарност за качеството на контролата между „Хоризонт“ /Турново/ и „Бела“ от собственика на македонския отбор Орце Тодоров.

Днес комитите излизат в спаринг срещу „Вихрен“ в Сандански от 11,30 ч. Очаква се първи игрови минути в зимните контроли да запише по-малкият от братята Таушанови – Мартин, който преодоля травмата в глезена. В състава на Ангел Славков се завръща и Красимир Шапкаров, докато братовчедите Симеон и Димитър Бояджиеви, Кирил Иванов, Благовест Таушанов и Владимир Кабранов продължават да се готвят на облекчен режим.

В селекцията на „Вихрен“ няма контузени и отсъстващи по други причини от тренировъчния процес. Дотук хората на Стойко Найденов изиграха едва 3 контроли, в които записаха загуби от втородивизионниите „Септември“ /Сим/ с 0:3 и „Банско с 1:3 и се наложиха с 1:0 над „Кариана“ /Ерден/. „Беласица“ също почна с поражение от „Кариана“ /0:2/, последвано от два успеха срещу „Марек“ /2:1/ и U-19 на ОФК „Пирин“ /2:0/ и равенство 0:0 с „Хоризонт“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *