Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

7,5 месеца преди абитуриентския бал ресторантите в Дупница 100% резервирани

Родители и абитуриенти в Дупница 7 месеца преди бала са в треска за организиране на събитието. Всички ресторанти в града са резервирани, вървят вече записвания за грим, прическа, маникюр…

Никол Владимирова, абитуриентка в ПГ “Хрсто Ботев” в Дупница, пред репортер на “Струма” разказа: “Записването за фризьор и грим започна преди около месец. Аз успях да намеря свободни фризьорка и гримьор. За цени не съм питала. Впоследствие ще ги уточнявам. Важното е, че съм записана в списъка. На следваща среща ще уточнявам прическата и грима. Причината за ранното записване е, че всички балове в Дупница ще бъдат на 24 май. Така в един ден всички абитуриентки ще си правят прически, грим… и фризьорите и гримьорите няма да имат физическата възможност да обслужат всички. Само от нашето училище през 2019 г. завършват 130 абитуриенти, голяма част от които са момичета.
Все още не се говори усилено за тоалетите за бала, но модната тенденция сред моите съученички е рокля с лъскав цвят или черно. Момчетата не се вълнуват толкова. Според тях има доста време до бала”, заяви Н. Владимирова. Тя мечтае да стане журналист и се готви още сега за кандидатстудентския изпит.

Майката на Никол – Маргарита Кондева, сподели за притесненията на родителите около баловете: “Всички ресторанти в Дупница вече са резервирани. Оказа се, че един от луксозните ресторанти е резервиран още през миналата година, веднага след като са приключили тогавашните балове. Ние закъсняхме да разервираме ресторант за гостите за бала на дъщеря ми и срещаме трудност да намерим подходящо заведение. Не съм се интересувала каква е цената на кувертите, за момента е важно да намерим някой ресторант в града, който да е свободен за тази дата. Ще каним само най-близките си хора, които са 25 души. Още сега търсим рокля за Никол за бала. В момента най-ниските цени на такива рокли са около 500 лв. След Нова година цената на същите рокли ще скочи на 1000 лв. За мен всичко това е излишно, но децата гледат едно от друго и не можем да не направим и ние пищно изпращане на дъщеря ни. Някои родители стигат и по-далеч. Плащат за силикон на децата си, за да изглеждат по-добре за бала. Те са млади и хубави и нямат необходимост дори от тежки гримове, а силиконът е излишен. Всичко е показност, в която някои родители искат или не, участват заради децата си, да не ги огорчат”, заяви М. Кондева.
Маникюристката Рени Мазникова разкри, че за абитуриентските балове тарифите за грима варират от 25 лв. до 100 лв. Ако се слагат и мигли косъм по косъм, които са за дълготрайна употреба, се плаща още 80-100 лв. За маникюр цената е 50 лв., родителите трябва да се бръкнат с още 50 лв. за балната прическа на децата си. Дълги, прави, квадратни нокти са вече демоде, актуален за тази година е маникюр “Стилет” или “Балерина”. Някои абитуриентки предпочитат семпъл маникюр, но има момичета, които искат маникюр с много бижута и различни видове декорации, което оскъпява процедурата”, разкри Р. Мазникова.
Миналата година родители на абитуриенти са изчислили, че разходите около тоалети, прически, гримове, посрещане на гости и други харчове около бала са били средно по около 5000 лв.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *