Шок и ужас! Електронна цигара се взриви пред лицето на ученик

Рекламата твърди, че електронните цигари са безопасни за здравето и може да станат отлично средство в терапия, заменяща никотина. Уви реалността не е така розова, а в случай с един канадски ученик – направо страшна. Електронната цигара буквално се взривява в ръцете му и става причина за тежки изгаряния и избити зъби. „Аз видях как гори лицето на сина ми!”, разказва пред канадски медии Пери Грир, баща на пострадалия 16-годишния юноша, който получава изгаряния от първа и втора степен.

По думите на бащата Тай си купил електронна цигара китайско производство Wotofo Phantom, която наподобява пура по размер и форма. (в канадската провинция Албърта непълнолетните имат право да купуват електронни цигари). Но когато Тай се опитал да вдиша дим, устройството се взривило на 5 см от лицето му. 

Пери Грир казва, че сега синът му принуден да се лекува от изгаряния на лицето, гърлото и езика. На снимката, направена в болницата, се виждат рани около устата и по бузите на момчето. При инцидента той губи и два зъба. 

Сега бащата на пострадалото момче смята да се бори за въвеждането на забрана върху продажбите на електронни цигари на непълнолетни. Министърът на здравеопазването на Албърта Сара Хофман казва, че е създадена работна група, с помощта на която правителството ще въведе строги правила при продажбите на електронни цигари и високи изисквания към качеството им. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *