Експертизата за смъртта на 18-годишния Тодор отново разбуни Враца

Оповестената публично медицинска експертиза за смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов от Враца се превърна в най-коментираната тема в града и отново раздели общественото мнение. Според заключението на петорната екпертиза нанесеният от братята Десислав и Иван Дамянови побой над момчето не е пряка причина за смъртта му, а само му е причинил болка. Специалистите патолози смятат, че изострил се сърдечен проблем е довел до припадането на Тодор и последвалата смърт след приемането му в болницата.

Именно това заключение предизвика най-много възражения сред близките и приятелите на Тодор, запознати отблизо с битието му приживе. Местни лекари също са учудени от колегите си, правили аутопсията и посмъртните изследвания на починалото момче. Позовавайки се на дългогодишният си опит, те смятат, че е много вероятно именно побоят над Тодор да е изострил до краен предел сърдечната му аритмия и последвалите нарушения в дихателната му дейност.

Медиците са озадачени, че в медицинското заключение подобна вероятност дори не е допусната, въпреки че нанесените преки удари върху момчето може и да не са били видимо фатални за живота му, пише „24часа“. Според защитата на близките на момчето това е пропуск и дава възможност експертното заключение да бъде оспорено в съда.

За тези, които смятат, че Тодор е предизвикал с поведението си конфликта на улицата, експертизата е окончателното доказателство, че братята са невинни. Те са убедени, че Поничките са били предизвикани от агресията на момчето и са се защитили както намерят за добре.

Юристите пък предупреждават, че върху разследването за смъртта на ученика от гимназията „Васил Кънчов“ не бива повече да се оказва натиск от улицата и ангажираните с него трябва да бъдат изчакани спокойно да си свършат работата докрай. Единствено съдът е в правото си да приеме или не представените доказателства и да вземе под внимание възраженията на двете страни в бъдещия процес, категорични са те.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *