Вижте какво трябва да направите за децата родени от 6 до 12 февруари и какви ще станат те

Честити рожби, щастливци! Изкуство е да научите децата, родени през периода 6 – 12 февруари, да се хранят, затова задължително се запознайте с т.нар. „психология на детския апетит“. Небрежни ли сте към това предупреждение, не се учудвайте, че често се налага да се срещате с гастроентеролози. Спи ли дълбоко детето ви, изпотява ли се прекомерно или нощем се напикава, консултирайте се с ендокринолози, съветва „24 часа“.

6 февруари

“Споходи ли ви радостта днес, приемете красивото и надареното си дете като награда свише”. Така кратко се “произнасят” числата за чаровното ви чудо: 6+4+9=1(19) (звуковата стойност на месец февруари е числото 4), като разчитат на готовността ви да му създадете тази благоприятна домашна атмосфера, наситена с любов и разбирателство, сред която то да развие и усъвършенства разностранните си таланти (за сцена, рисуване, музика, писане или танци). Само така ще опазите богатата душевност, вътрешната красота и изтънчената му чувствителност, а и ще го подготвите за среща с безбройните препятствия, съпътстващи успяващите. Специално внимание обърнете на числото 19 – преди да се превърне в символа на победите – числото 1, то ще настоява да научите любимеца си да понася последствията от решенията си и да освободи егото си от страхове, зависимости, горделивост или тиранични стремежи. Всъщност тази ваша намеса ще се превърне в тест за духовната ви цялост – възхищава ли ви се детето, то ще имитира взаимното ви уважение и съобразяването с мнението на другия, ще бъде тактично и отстъпчиво. Да, в дома ви ще расте освен брилянтен творец и удивителен дипломат, озарен от светлия ви пример. Дерзайте!

ИМЕНА: Евлоги, Елеонора, Евстати, Екатерина, Евгени, Елена, Орлин, Олга

7 февруари

“Един бъдещ изящен творец, философ, смайващ криминалист, аналитик или математик прегръщате днес, щастливци! Дошъл сред вас, за да ви вдъхновява и убеждава, той/тя ще има необикновен живот.” Това е “разказът” на числата за бъдещата реализация на плачливото ви бебе, а вие психически се подгответе за среща с т. нар. “капризно дете” (особено в периода 1-3-год. възраст). По никакъв начин не го насилвайте да се “вмести” във вашата представа за послушно човече, а превърнете детството му в забавна игра по отговорности – сами ще се чудите на умните му решения, а и на увереността му. Близостта ще ви позволи да откриете, че любимото ви създание всъщност усеща всичко сякаш с душата си – така няма да си позволите през юношеството да го подигравате за бляновете или душевните му предчувствия. Като сигнал за неправомерната си намеса приемете нощния плач на чувствителното човече след кошмарните сънища или неприятното напикаване – добър психолог може да ви обясни, че детето ви просто се плаши от изоставяне (парадоксално, но…). Преборите ли се с търпение със страховете, срамежливостта и лошото му самочувствие, направили сте всичко.

ИМЕНА: Живко, Жана, Жеко, Преслава, Пламен, Петя, Павел, Параскева, Петър

8 февруари

“Този човек ще върви винаги с две стъпки пред самия себе си и ще бъде като стрела, която задължително попада в десетката. Предвидлив, амбициозен, изобретателен и изкусен стратег, той/тя ще бъде любимец на предприемчивите и ужас за нагаждачите, посредствените и недостойните.” Това е прогнозата на числата за бъдещето на палавото и засмяното ви дете, а вие се опитайте да откриете какво всъщност искат те от вас: може би над всичко да се разделите с типичните родителски страхове и особено с желанието си да властвате над него. Е, трудно ще ви бъде да се превърнете в нестандартни родители, но (сами ще се убедите) само така ще се справите с нагласата на чаровника да дава обещания и тутакси да ги забравя, да се дразни от настояването ви да прави едно и също нещо по един и същ начин, да бъде дисциплинирано и отговорно. Разбира се, ако изисквате едно, а наяве правите друго, резултатът ще бъде катастрофален, и обратно – примерът ви, отношението ви като към равнопоставен член на семейството, похвалите ви за старанието и приятелското ви отношение към него ще оформят характера на блестящия бъдещ лидер. Струва си да се промените, нали?

ИМЕНА: Зорница, Златко, Зоя, Захари, Румяна, Радослав, Ралица, Райчо, Рада

9 февруари

Срещу роденото днес красиво бебе в нумерологията е изписано: “Спасител, способен да вземе света в ръцете си и да го върне обратно, но вече променен. Той/тя ще бъде будната съвест за реформирането на несъвършения свят”. Четете и не вярвате на очите си? И с право! Да, огромна е отговорността ви по изграждането на моралните и духовните устои на любимеца ви. Започнете с подбора на името на детето (чудесно би било, ако сборът от гласните и съгласните е равен на числото 9 или 22 (9+4+9=22), прибавете към това готовността си да вложите най-доброто от себе си при оформянето на навиците и характера му и бъдете сигурни, че се превръщате в незаменимите му приятели и учители по живот. С търпение и любов развивайте разностранните дарби на чаровника си: артистична, музикална, певческа, ваятелска, но обръщайте внимание и на умението му да общува с другите. Тревожите ли се от крайната зависимост на детето от добрите резултати (не постигне ли успех, бързо се отказва), спечелете доверието му с откровени разговори – примерът ви на уверени в силите си хора ще бъде важен за него. Не се плашете, ако израстването му е съпътствано от заболявания – по чудо те ще го освободят. Борете се за духа му!

ИМЕНА: Искра, Иван, Ирина, Игнат, Ива, Ивайло, Соня, Стамен, Светла, Сава

10 февруари

“Ярък, безстрашен, амбициозен, чаровен и роден победител, любимецът ви (момче или момиче) е тук, сред вас, за да ви убеди, че всичко е възможно, ако хората се научат да стъпват здраво на земята, да се борят с неуспехите и изпитанията си и да се присмиват на недостатъците си” – “твърдят” числата, енергийни покровители на удивително способното ви дете. Усмихнахте ли се? Не бързайте да се радвате, защото израстването на обаятелното ви чудо ще се превърне за вас в “тест” по интелигентност – нищо познато или препоръчано от педагози няма да ви бъде от полза, докато не откриете забавен (но и сериозен) начин за преборване с разхвърляното, безотговорно и хитруващо човече: какво ли няма да измисли, за да не довърши започнатото, или да ви убеди, че е положило усилия, но нищо не се е получило не по негова вина! Сами ще се дивите на способността на малкия “ураган” да намира път към сърцето ви и без усилия да постига това, което иска. Превърнете ли детството му в състезание (с правила и ваше участие, с награди и лишения), ще спечелите не само възторга на любимеца си, а и желанието му да се променя и усъвършенства. Всъщност това е всичко, нали?

ИМЕНА: Йордан, Йоанна, Йонко, Теодора, Тихомир,

Тамара, Траян, Тина

11 февруари

“Готови ли сте, щастливи избраници на съдбата, за трудния си изпит да се превърнете във “ваятели” на характера на изключителното си създание? Любимецът ви (момче или момиче) като че ще излъчва светлина и ще покорява хората с дарбите си за музика, пеене, рисуване, танци, ваятелство или писане.” Така “представят” бъдещето на нежното ви бебе числата, като премълчават затрудненията, а и изискванията си към вас. Разбира се, ако четете внимателно възторжената им “прогноза”, сигурно ще ви впечатли настояването за “трудния изпит”. И скоро ще се убедите, че те не грешат. Чувствително, лесно ранимо, срамежливо и предпазливо, детето ще ви затрудни, ако не смекчите високите си изисквания (не дай боже да ви хрумне да искате да бъде като другите деца). Внимавайте, защото чувството за вина и страхът от осъждането ви ще предизвикат и здравословни проблеми – възможни са стомашни или бъбречни оплаквания. Ще се гордеете след години, ако мама се посвети на изграждането на доброто самочувствие на тази нежна и талантлива мимоза, а възторженият татко се превърне в насърчител. Така ще поставите здравата морална и духовна основа на устремения към самоусъвършенстване.

ИМЕНА: Климент, Катерина, Константин, Кремена, Кирил, Косара, Крум

12 февруари

“Животът за любимеца ви ще бъде една голяма театрална сцена, на която той/тя може да изиграе блестящо всякаква роля. Многостранен, любопитен и талантлив, той трудно ще се задържа дълго някъде – високите върхове винаги ще го примамват” – “настояват” числата, а вие не се мръщете на кратката им характеристика. Много скоро самото дете ще ви подскаже къде и как да се намесите, за да укротите фино пълното с ентусиазъм очарователно човече и да дадете тласък на разнородните му дарби. Е, ще скача,ще бъбри, ще обмисля на глас какво ли не, а вие бъдете не само добрите слушатели, а и красивите инициатори на интересните и творческите му хрумвания. Специално внимание обърнете на изящния му изказ и на способността с лекота да учи езици. Превърнете ли възпитанието му в домашен “спектакъл” с ваше участие, ще увлечете обаятелното си дарование в съревнованието по поемане на отговорност, дисциплина, търпение, съобразителност и искреност. И не забравяйте, че от близостта ви с младия човек зависи и превръщането му в забележителна обществена личност – знаменит съдия, авторитетен обвинител, бляскав учен откривател или творец, изпреварил времето си. Блестящ във всяка роля!

ИМЕНА: Лидия, Людмил, Лора, Любомир, Леда, Венелин, Виктория, Веселин

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *