Екскметът П. Дангов: Герберът Росен Тимчев си позволи да изисква документацията на болницата, без да е уведомил управителя д-р Таушански, питам ОбС шефа Ив. Константинов защо бърза с проверките, докато кметът М. Чимев е в чужбина

Екскметът на Дупница Първан Дангов разказа, че станал на любопитна ситуация с политика от ГЕРБ – Дупница Росен Тимчев. Както вестник  „Струма“ писа, тричленки от политици, някои от които дори не са общински съветници, бяха определени на специално заседание на комисиите в ОбС – Дупница за извършат финансови проверки в общинските дружества. Росен Тимчев от ГЕРБ, който е син на собственичката на частна клиника проф. д-р Тимчева, д-р Кирил Кирилов от ЕНП и д-р Цеков бяха избрани да извършат проверката в общинската болница в Дупница. Ето какво разказа екскметът Първан Дангов:

„Неволно станах свидетел на безпардонното поведение на Росен Тимчев. Бях в кабинета на управителя на общинската болница д-р Л. Таушански. В този момент притеснена влезе главната счетоводителка и заяви на д-р Таушански, че някакъв човек, който заявил, че е проверяващ, от вратата започнал да иска папки с финансовата документация, и попита дали да му даде документацията. Росен Тимчев си позволил, без въобще да уведоми управителя, че е едно от лицата, които ще извършват проверката в болницата, и без да поиска от него документите, да се разпорежда в общинската болница, като че ли е в частната болница на майка си. Обадих му се по телефона и го попитах не е ли по-възпитано първо да влезе при управителя и да представи заповедта за проверка. Едва тогава Росен Тимчев влезе в кабинета на д-р Л. Таушански и обясни каква е причината за присъствието му в болницата”, разказа Първан Дангов и попита чрез медиите Ивайло Константинов, председател на ОбС – Дупница и лидер на ПП ГЕРБ в града:

„Защо, г-н Константинов, бързате с проверките на общинските дружества, докато кметът М. Чимев е в чужбина? Кажете кой има интерес да закупи част от общинската болница? Защо се опитвате да притискате общинските дружества с проверки, преди още да е ясно дали ще има нови избори за съветници в Дупница, и да размахвате пръст на управителите – за да знаят за кого да гласуват ли?

Другият ми въпрос е музикантът Николай Табаков каква проверка може да прави в едно от дружествата, след като няма нужното образование. Иван Раков – и той е музикант, а ще прави финансова ревизия на „Ученическо хранене“ заедно с директорката на СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ Виолета Инкьова. Тя не е ли в конфликт на интереси?“, попита Първан Дангов.

Общинският съветник от ЕНП и участник в комисията за финансова проверка на общинската болница заяви по повод едноличното търсене на документи в болницата от Росен Тимчев: „С него имахме уговорка в 13,00 ч. да отидем заедно при д-р Л. Таушански, да му представим заповедта за проверката и да започнем работа по контрола. Защо е постъпил така, не знам“, заяви д-р Кирил Кирилов.

Д-р Л. Таушански каза по телефона: „Дадохме на Росен Тимчев каквато документация поиска. След като от счетоводството не му дадоха документацията, той влезе в моя кабинет и се представи, че е един от назначените да проверят финансовото състояние на болницата“.

В същото време излезе новата здравна карта на България, която ще бъде гласувана в парламента. Прави впечатление, че драстично се намаляват леглата в болниците в Кюстендилска област – частни, общински и държавни. В хирургичните отделения леглата от 120 се намаляват на 97, в терапевтичните отделения броят на леглата пада от 337 на 292. В педиатричните отделения леглата от 88 стават 98.

По неофициални данни в общинската болница в Дупница има вероятност да останат по 5 легла в хирургия и ортопедия. Управителят на болницата д-р Л. Таушански обаче заяви, че не е възможно да се оставят по 5 легла в отделение, тъй като нормативът изисква най-малко 10.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *