Топреферът от Петрич Ив. Стоянов повлече крак в Шампионската лига

Топреферът от Петрич Ивайло Стоянов повлече крак с първия наряд за български арбитър в Европа за годината. Съдийската комисия на УЕФА му възложи мача от плейофите на младежката Шампионска лига между чешкия „Прибрам“ и московския ЦСКА. Двубоят ще се играе в сряда. По двете тъчлии на Стоянов ще асистират със знаменца в ръка Иво Колев и Георги Дойнов.

Международният ангажимент ще попречи на триото да участва в традиционния преди началото на пролетния полусезон семинар на елитните съдии в Сливен. Компромисно родните шефове им разрешиха да се включат от 12 февруари в сбирката на реферите от U-19 и U-17. Колегите им от „А“ група ще покриват физическите нормативи в продължение на три дни от днес.

Програмата съдържа ФИФА тестове 1 и 2 с шест спринта по 40 м и 20 отсечки по 150 м, практически занимания на терен по групи, за първи път ще се приложи и комбиниран тест с теоретични въпроси и клипове. Те са подготвени от новия главен съдийски инструктор Радан Мирянов. Френският ментор на нашенските арбитри Марк Бата ще изнесе лекции по най-актуалните съдийски проблеми „Позициониране“ „Предпазване на играчите“ и „Взаимодействие в съдийската бигада“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *