6-годишната Ребека от ГК „Л. Солачки“ през сълзи попита идола си Йордан Йовчев: Защо не сте гост и в нашия клуб?

„Г-н Йовчев, защо не сте в нашия клуб?” – така с насълзени очи и по детски непринудено 6-годишната Ребека се обърна към легендарния гимнастик при посещението му в Благоевград.

Както вестник „Струма“ писа, миналата седмица родители сигнализираха, че 120-те деца, трениращи в ГК „Л. Солачки“, са пренебрегнати и не са поканени на открития урок на Йордан Йовчев при гостуването му в Благоевград. Това разделение разгневи майки и бащи и разочарова малките спортисти.

Така в петък малката Ребека застана очи в очи с Йордан Йовчев и поиска да узнае защо идолът й не идва при тях. Отначало той не разбра въпроса /или поне така изглеждаше/ и родителите наоколо разясниха, че момиченцето е от ГК „Любчо Солачки“, чиито представители не са поканени на открития му урок.

„Няма поканени и непоканени, всички може да присъстват, даже и тези от улицата“, отговори Й. Йовчев, а родителите го контрираха, че обявява това прекалено късно, тъй като другите деца от отрязания клуб вече са си тръгнали, понеже било ясно, че присъствието им на срещата не е желано. Те припомниха как при предишното му посещение преди 2 г. по покана на А. Гръчки са били поканени всички деца, за разлика от сега.

Случката с малката гимнастичка със сълзи в очите и ядосаните родители стана в коридора на Спортния интернат в Благоевград и бе предшествана от повече от странна ситуация. По график от 13.30 ч. до 18 ч., разделени на групи, в залата тренираха гимнастиците на ГК „Любчо Солачки“. В определения час те трябваше да си тръгнат, а на тяхно място да влязат децата на ГК „Пирин“ и да започне откритият урок с Йордан Йовчев. Малко преди 18 ч. в залата дойде управителят на „Спортни имоти” към община Благоевград Валери Миков и попита председателя на ГК „Любчо Солачки“ Антон Гръчки какво се случва. „Нищо, никой не ни е поканил, нито пък ни е казал, че можем да останем. Свършваме тренировката и си тръгваме“, отговори треньорът.

Присъстващи коментираха, че треньорът-председател на клуб „Пирин“ Александър Марков е викан 3 пъти в общината с настояване да покани на открития урок и децата от конкурентния клуб, с които делят една зала, но това така и не се случило. В 18 ч. гимнастици и родители излязоха навън и в коридора се разминаха с Йордан Йовчев. Той, случайно или не, мина забързан покрай тях и не поздрави никого от ГК „Л. Солачки“.

Репортер на „Струма“, който бе на мястото, попита именития спортист каква е причината за поведението му и защо даже не кимна за поздрав на другия треньор А. Гръчки. „Не съм го видял“, каза Й. Йовчев.

Преди няколко дни председателят на ГК „Пирин“ Александър Марков, по чиято покана дойде известният гимнастик, твърдеше, че решението откритият урок да е само за децата на неговия клуб е на Йордан Йовчев. Попитахме шампшона каква е истината за разделението на децата. „Да, идвам по покана на Ал. Марков, но давам открит урок за всички деца, даже и за тези, които не са се занимавали с гимнастика. Няма забрана за никого. Не сме слагали такива ограничения – ти можеш да присъстваш, а ти не, а и залата е на общината. Не сме спирали да помагаме за гимнастиката в Благоевград.

Конкретно клубът на Тони /б.р. Антон Гръчки/ ГК „Любчо Солачки” за поредна година провежда турнира благодарение на Българската федерация по гимнастика. То се вижда какво се направили. Пак казвам, няма поканени и непоканени, всички могат да влязат. Никъде не е афиширано, че урокът е само за гимнастиците от ГК „Пирин”, коментира Йордан Йовчев, но родители го опровергаха, че на обявите пише точно обратното – открит урок за децата на ГК „Пирин“, а не за всички.

„Не съм видял и не знам за такова нещо“, заяви Йордан Йовчев и покани всички на тренировката. В крайна сметка в залата влязоха десетина от 120-те деца на ГК „Л. Солачки“. Отначало те стояха отстрани на подуима, но след като Йовчев лично им протегна ръка, се включиха в тренировката.

Самото занимание продължи малко повече от час и завърши с томбола и почерпка с торта. Единственият представител на общинското ръководство бе В. Миков. По повод отношенията между двата клуба управителят на „Спортни имоти“ обясни, че ГК „Пирин“, а не общината, е организатор на открития урок. Той сподели, че общината се грижи да поддържа добри условия за спорт и разпределя броя на часовете на двата клуба спрямо броя на трениращите, и тъй като ГК „Л. Солачки” имат повече деца, съответно получават и повече часове.

Малко по-късно, по време на разговора, управителят на „Спортни имоти“ заяви: „За мен като начин на работа двата клуба са създадени да работят заедно, като един, а не отделно. ГК „Л. Солачки“ е доказал, че работи прекрасно с по-малки деца, а Сашо /б.р. председателят на ГК „Пирин“/ може да ги развива като състезатели. Това е лично мое мнение, то е на базата на близо 5-годишните ми наблюдения, знаете, че ГК „Пирин“ бе създаден в края на 2011 г. Смятам, че ако двата клуба се обединят и започнат да работят заедно, това ще е от полза за всички деца и ще е прекрасно”, каза В. Миков. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *