Съдът потвърди 1225,50 лв. глоба на ликвидаторката на „Рилска малина“ В. Гиздова за неплатен акциз на 900 л нафта

Съдът потвърди административна глоба от 1225,50 лв., наложена на ликвидаторката на консервната фабрика в Дупница Виолета Гиздова за неплатен акциз на 1 тон нафта. При проверка, извършена през месец август 2014 г. от митнически инспектори и полицаи в склад на ликвидираното предприятие „Рилска малина“, в контейнер с вместимост 1000 литра са открити 950 литра гориво. По време на проверката Виолета Гиздова не е могла да покаже фактури. Пред проверяващте тя заявила, че е купила горивото за три автомобила, собственост на фирмата й.

Синът й Стефан Йорданов, който е упълномощен чрез нотариус да представлява майка си Виолета Гиздова, е представил документите в Митница Югозападна. Нефтеният продукт е съхраняван в склад, собственост на Костадин Йорданов, който Гиздова наела. При проверката на документацията е установено, че не е платен акцизът на горивото, който е в размер на 612,75 лв. Проверяващите наложили глоба на Виолета Гиздова в двоен размер на неплатения акциз – 1225,50 лв. Тя е обжалвала административното наказание пред Дупнишки районен съд като незаконосоъбразно.

Съдията по делото Маргарита Алексиева потвърдила глобата, наложена на В. Гиздова. Решението може да бъде обжалвано пред Административен съд – Кюстендил. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *