103 млн. лв. е изплатил „Булгартабак“ на тютюнопроизводители

103 милиона лева е изплатил „Булгартабак” на тютюнопроизводителите за последните пет години.

Компанията е изкупила 25 230 тона тютюн от последните пет реколти от всички сортови групи. От тютюни от сортова група „Басми” – 7142 тона, от сортова група „Каба кулак” – 1769 тона, от сортова група „Бърлей” – 6385 тона, и от сортова група „Виржиния” –  9925 тона.

До момента за изкупна кампания 2015 компанията е изплатила на 100% всички дължими суми към тютюнопроизводителите. Изкупени са общо 3100 тона тютюн за над 13 млн. лева.

„Булгартабак” е със стабилен пазарен дял от около 20% на изкупуваните количества и запазва постоянен обем в сравнение с другите компании.

Изкупуването на тютюни, промишлената им обработка и търговията с тях е едно от основните направления на „Булгартабак”. Политиката на компанията в тази насока е активна и устойчива.

„Булгартабак” е инициатор на множество инициативи, целящи устойчиво развитие и популяризиране на българския ориенталски тютюн. Компанията активно участва в създаването на „Асоциация Български Тютюн”- сдружение с нестопанска цел, чиято основна цел е стабилизиране на сектор „Тютюн”. Компанията е и член на Консултативния съвет по тютюна към Министерство на замеделието и храните, както и активен участник в законодателните инициативи.

Компанията стриктно изпълнява задълженията си по приватизационния договор. Според него за срок от пет години, считано от 2011 година, „Булгартабак” трябва да изкупува по 5000 тона тютюни годишно.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *