Екзотичен трансфер на резерва! Четирикратен шампион с „Марек“ се изнесе в Албания без пари

Четирикратният шампион с „Марек“ Мартин Иванов-Лешо пое по екзотичната дестинация Албания. В столицата Тирана централният блокировач на дупничани се присъедини към кандидата за титлата в местното волейболно първенство „Студенти“. Един от най-дългогодишните играчи в селекцията на отбор номер 1 у нас в последно време ще пребивава на новото си местоназначение със статут на преотстъпен за два месеца, колкото остават до края на сезона в балканската държава. В последните 2 г. Иванов рядко се отлепваше от пейката, влизайки епизодично като резерва. Клубните шефове направиха жест, като не предявиха финансов иск към албанците.

Трансфера потвърди главният мениджър на марекчани Людмил Найденов. Вярно е, че Мартин замина за Тирана. Не сме се колебали нито за миг дали да го пуснем, не само защото ще има възможност да играе редовно, но и от финансова гледна точка за него самия. Затова не сме поискали нито цент, увери бившият национал. Раздялата с М. Иванов за решителните мачове от редовния сезон и плейофите по пътя към Петата не предизвиква кадрови притеснения за наставника Найден Найденов, тъй като на този пост разполага с трима състезатели – Венцислав Трифонов, Борислав Апостолов и Павел Душков.

В „Марек“ все още чакат окончателния отговор на бившия си капитан Тодор Вълчев дали ще склони да помогне на отбора в турнира за купата на България след края на шампионата на Иран, където се подвизава в момента. Правото на нашенските отбори да наемат състезатели с приключили ангажименти в чужбина за втората по сила надпревара у нас е регламентирано в правилника на родната федерация. Миналата седмица бе взривена бомбата, че дупничани готвят оферта и за играещия в Япония Матей Казийски, което обаче предизвика предимно иронични усмивки.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *