Хитрец продава чист въздух в буркан, купувачи има

Британски фермер предлага свеж въздух в буркан, пишат британски медии. Повечето от купувачите му са заможни китайци.

Буркан въздух от планинските върхове на Острова може да бъде закупен за 116 долара (около 80 паунда). Според бизнесмена предложението му буди особен интерес сред жителите на Китай и Шанхай, където богатият елит е готов да плати солидни сума за няколко глътки свеж въздух.

По думите на земеделеца покупката на буркан с чист въздух е истинска инвестиция, тъй като цената му ще продължи да се покачва в бъдеще, съобщава Всеки ден.

Захранваните с въглища индустрии и системи за отопление са сред основните причинители на смог, който допълнително се влошава от метеорологичните условия и географията на Пекин. На юг и изток в столицата има индустриални зони, които създават замърсяване. На север и запад Пекин е обграден от планини, които задържат вредните частици във въздуха над жилищните райони.

Бързо разрастващата се икономика на Китай причинява сериозни вреди на природата. Според правителството 70% от реките в страната са замърсени. Това е и причината Пекин да се изправи пред сериозен натиск от страна на международната общност за по-сериозен контрол върху замърсяването.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *