Метеорит уби човек

Индийските власти съобщиха, че метеорит е убил автобусен шофьор и е ранил трима други души в страната. Ако тази информация се потвърди, то това ще бъде първият случай на загинал от метеорит човек. Въпреки това според експерти съществуват и други обяснения за инцидента от събота в южния щат Тамил Наду, информира „Франс прес“, цитирана от БГНЕС.

Ударът на обекта е оставил голям кратер на земята и е разбил прозорците на намиращите се наблизо сгради, край които е вървял и загиналият автобусен шофьор. Той е работил в частен колеж, на чиято територия е станал инцидентът. Снимки от произшествието показват синкав камък, който според властите в щата е метеорит, въпреки че според учени това не е доказано.

Изследователи от Индийският институт по астрофизика в Бангалор посочват, че не е изключено камъкът да е метеорит, но са необходими допълнителни тестове. Повечето метеорити се изпаряват, преди да достигнат повърхността на земята като сблъсъци са много рядко срещани, посочват още от института. Не е изключено обектът, причинил смъртта на шофьора да е остатък от ракета или космическа совалка. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *