Разследват фелдшер от Благоевград, изфабрикувал медицински документи на 60 кандидати за шофьори

Благоевградски фелдшер се разследва за издаване на фалшиви медицински удостоверения, необходими при издаването на шофьорски книжки. Схемата, по която действал фелдшерът, била елементарна документна измама, която задействал през изминалата 2015 г. Той съставял медицинските документи, които подпечатвал с истински печат, до който имал достъп. Престъпната комбинация проработила и действала безотказно, но наскоро била пробита.

В Районна прокуратура – Благоевград са образувани 60 досъдебни производства срещу мераклии за шофьорски книжки от региона за това, че съзнателно са ползвали неистински официален документ – удостоверение за здравно състояние, на което бил придаден вид, че е издаден от д-р Куюмджиев.

Документите ментета били представени пред служител от сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР – Благоевград, откъдето тръгнало разплитането на аферата. В хода на разследването са разпитани и хората, които се възползвали от услугите на чевръстия фелдшер. Кандидат-шофьорите обяснили, че се обърнали към неговите услуги, за да си спестят висенето пред лекарските кабинети. Въпросното удостоверение се издава от личния лекар или от доктор офталмолог.

Нито един от 60-те не признава колко е платил за услугата, тъй като би се уличил в предлагане на подкуп. На този етап името на фелдшера мошеник е следствена тайна, защото все още не е привлечен като обвиняем, тъй като се изчаква резултатът от графологичната експертиза. Веднага след това предстои да бъде уличен за документно престъпление. След като се разчуло за престъпните му занимания, той е уволнен. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *