Шеф на „Беласица“ се опълчи срещу съдийските такси в контролите

Членът на Управителния съвет на ОФК „Беласица“ Георги Петров се опълчи срещу събирането на съдийски такси в приятелските мачове. „Трябва да се прекъсне порочната практика реферите да вземат пари, за да свирят в контролите на отборите през двете паузи“, заяви Г. Петров. Шампионът с „Локомотив“ /Пд/ се върна и на мини скандала, който се разрази преди проверката между „Вихрен“ и комитите /1:0/. „Съдийската тройка ми представи някакъв документ, колко е истински не знам, според който трябвало да платим съдийска такса в размер на 100 лева.

Обясних им, че това посмъртно няма да стане. Ние играем 7-8 контроли, това са 800 лева, с които по-добре да купим нещо за децата от школата, вместо да ги даваме за съдии. В Сандански бях готов да се съблека и да ръководя спаринга, не ме е срам от това. Бяхме създали организация и кои от клубните ни служители да ми помагат с байряци по тъчовете. След като в един момент мачът висеше на косъм, се създаде усещането, че тримата рефери се отказват да го ръководят.

Тогава дадох 20 лева на единия от асистентите /б.а. Атанас Тимев/, който беше командирован чак от Благоевград, за да може да си покрие горивото. Нека да е ясно, че в подобни контролни мачове съдиите трябва да виждат шанс също да потренират преди официалните двубои през пролетта, а не да попълват бюджета си. Ако другите отбори имат излишни пари да плащат, си е тяхна работа, ние не плащаме и нямаме да намерение да го правим“, отсече Г. Петров.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *