Черна магия мори благоевградска певица, тя твърди: Искат да ме убият!

Пет покушения над колата ? само за няколко месеца преживяла народната певица Румяна Попова, която е в стрес от набезите срещу нея. Това разказва пред „България Днес“ самата изпълнителка, която се страхува, че неизвестният извършител може да продължи с тормоза и дори да посегне на живота й. От известно време Румяна открива поражения върху личния си автомобил “Волво S80“ в Благоевград, но единият от случаите я шокирал изключително много – открила в превозното средство следи от направена й черна магия.

„В продължение на няколко месеца пет пъти имаше покушения над колата ми. Първия път бяха развили и свалили болт от предната гума. Точно тогава пътувах с майка ми и дъщеря ми за Гърция и за малко да катастрофираме заради това и да загинем. Майка ми е възрастна жена и страшно много се притесни, защото беше очевидно, че е направено нарочно“, спомни си с ужас уважаваната изпълнителка.

„Втория път намерих колата със спукана гума. Третия път беше ужасно надрана с ключ или пирон – отгоре на тавана, отзад капакът, отпред капакът, отстрани – просто толкова много и толкова дълбоко, чак до ламарината, та се наложи цялата да я пребоядисам. Четвъртия път с щанга бяха насилили стъклото и го отворили, а вътре намерих цялата омазана с кал, пепел и стърготини, трици – просто ужасна гледка! Не вярвам в магии по принцип, но това последното точно на това ми прилича! Последно преди няколко дни си намерих счупено предното огледало“, призна разтревожена народната певица.

Попова е наистина притеснена, като силно я измъчва фактът, че няма никаква представа кой е поръчител и изпълнител на злодеянията. „Не знам откъде идва тази агресия, просто съм шокирана! Не мисля, че имам врагове! Аз съм певица, моята цел е да веселя хората, да представям българския ни фолклор, да пея, а не да се занимавам с такива глупости. За набезите съм сигнализирала полицията и имам заведена преписка в полицейското управление в Благоевград“, разказа още Румяна. Тя силно се надява силите на реда да открият злосторника, за да се сложи край на наглия тормоз.

„Няма какво да крия – наистина съм притеснена, а и тази неизвестност допълнително ме кара да се чувствам зле. Майка ми е възрастна жена и много тежко приема нещата – като че ли за нея съм повече разтревожена да не й се случи нещо“, добави изпълнителка. Нейни приятелки я посъветвали да отиде при врачки, които да й разчетат посланието на магията, и тя сериозно обмисля този вариант, за да се поуспокои. Така майка й също може да стане по-спокойна, когато е ясно дали магията е силно негативна, или е безобидна.

Румяна Попова е българска народна певица, която изпълнява еднакво добре автентични народни песни от всички фолклорни области, както и авторски композиции на фолклорна основа. В същото време тя е музикален феномен – по техниката си на пеене се отличава от всички познати досега български изпълнители на македонски песни. Песните й са изпети с автентиката на Вардарска Македония. Нейната вокална техника е по-различна от тази на певиците от Пиринска Македония.

Талантът й е оценен и извън границите на България – печели награди на престижни форуми в Македония – „Охрид фест – Охридски трубадури“, „Рост фест“ и „Прилеп фест“. Изпълнителката е уникална и с още едно постижение – от 13 ноември 2005 г. песните от музикалния й албум „Песен моя, македонска“ са във фонда на Калифорнийския университет в САЩ.

През 2013 г. Румяна Попова и българската джаз звезда Васил Петров изпяват в дует интерпретация на популярната песен „Лудо младо“ на композитора Атанас Бояджиев и текстописеца Богомил Гудев.

Изпълнителката е категорична, че атентатите няма да я откажат да представя качествени песни и да радва почитателите си, въпреки че всекидневно живее в стрес от неприятните случки. Именно чрез пеенето Попова успява да се разсейва и да не мисли за тормоза, който вероятно някой психопат й упражнява.

„Моите мечти са съвсем обикновени, както може би на повечето хора. Искам да сме здрави, сплотени и повече да се обичаме. Напоследък хората се поозлобиха, непрекъснато си намират причини и поводи за разделение. Като че ли никога нашият народ не е бил толкова разединен. Това показва, че нещо в държавата ни не е наред. Все казваме, че вината за това е на политиците. Но ние защо го допускаме? Докога ще търпим да сеят омраза и ненавист сред хората? Уж станахме европейци, ама поведението ни е типично балканско“, заяви още преди време титулуваната народна певица.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *